Online onderwijs

Energie Vriendelijke Renovatie Processen

-De inschrijving voor het vak Energie Vriendelijke Renovatie Processen is geopend. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor 11 april 2018 via deze website

Wil je, samen met studenten en collega’s, meer leren over de wijze waarop je de kans op succes kunt vergroten van woningrenovaties met energieambities? Schrijf je dan in voor de online cursus ‘Energie Vriendelijke Renovatie Processen’ van de TUDelft. De Nederlandstalige online cursus start 18 april 2018 en is een initiatief van prof. Anke van Hal van de faculteit Bouwkunde.

In de cursus wordt het proces van energie vriendelijk renoveren belicht vanuit de derde succesfactor, het bewonersperspectief. Duurzaam wonen en buurt transformatie zijn hot topics binnen de huidige Nederlandse bouw. Echter, te veel projecten halen op dit moment niet hun doelen. Dit is vaak niet het gevolg van technische of financiële kwesties, maar het falen van processen en de toepassing daarvan in de praktijk. Hierin is de leefomgeving een beladen onderwerp. Inzicht in het gedrag en de behoeften van de bewoners, samen met een coöperatieve houding binnen de dynamiek van het hedendaagse ontwikkelingsteam, is van vitaal belang om succesvolle transformaties te bereiken.

Energie Vriendelijke Renovatie Processen, is een gemakkelijke en toegankelijke geheel online te volgen cursus. Nieuwe kennis en aanpak, rondom energieambitieuze renovatieprojecten binnen de bestaande woningvoorraad, wordt beschikbaar gesteld aan de Nederlandse bouwsector.

Startdatum: 18 april 2018

Duur: 11 weken

Intensiteit: 4 uur per week

Taal: Nederlands

Kosten: € 595,-

Accreditatie: TUDelft Online Learning certificaat + 4 CEU’s (Continuing Education Credits)

Flyer EVRP 2017